Musical Fidelity M6 500i

Bemutató, Erősítő

Musical Fidelity rajongó lévén, természetesen az előző erősítőm is MF-gyártmány volt (és természetesen arról is időnként azt gondoltam, utolsó lesz a sorban).  Mire végigfutunk az elmúlt évtizedek készülékein, garantáltan megjegyzitek (vagy megunjátok) a Musical Fidelity nevet.

Kezdjük a puszta adatokkal. A Musical Fidelity M6 500i teljesítményfelvétele elérheti a 2 kwattot. A Nu Vista-hoz képest kifejezetten filigrán egyéniség, ami az állványhoz viszonyított méretén és „mindössze” 29 kilós súlyán meg is látszódik. Hatalmas teljesítménytartalékokkal rendelkezik ezen készülék is, 3 ohmon 800 wattot présel ki magából, viszont az ettől kisebb terhelőimpedancia már gondot jelent(het) számára.

musical fidelity m6 500i

Bizonyos szempontból nagyon jó készülék. Amolyan semleges fajta, teszi a dolgát, mindenféle érzelmek és lelkesedés nélkül. Nem szól bele semmibe, nem szépít, csak érzelemmentesen tálalja, ami a lemezeken van. Ez egyben a hátránya is – félreértés ne essék, minden csak viszonylagos, hisz egy rendkívül jó, nagyon magas műszaki színvonalú készülékről van szó. Tehát negatívuma (az árán kívül és természetesen a Nu Vista-hoz hasonlítva), hogy kicsit érzelemmentes. Ellenben hajtós fajta, képes a legtöbb hangsugárzót azok legvégső technikai korlátaiig meghajtani, s teszi ezt úgy, hogy egy-egy hangsugárzóból akkora dinamikát, basszustartományt „hoz elő” mindenféle zavaró torzítás nélkül, amiről ezen hangsugárzók tulajdonosai korábban nem tudtak.

Itt ismételten meg kell hogy jegyezzem, a nagy teljesítményre, az erősítő stabilitására nem a hangerő miatt van szükség. Normál szobahangerőn is egészen más tónusban, dúsabban, intenzívebb mélytartománnyal szól minden hangsugárzó, amennyiben olyan erősítővel használjuk, amit holmi impedancia, vagy kapacitásproblémák, érzéketlenségek, össze-vissza fázisszögek nem zavarnak.

További Musical Fidelity
További erősítők

Megosztom:

Comments