Diy-erek kerestetnek

Egyéb, Tuning

A Long oldalon nagyon gyakran olvashattok érdekes, újszerű megoldásokról, melyek a hangreprodukálásban még nem ismertek, vagy még nem elfogadottak. Az ilyen jellegű bemutatókra, javaslatokra ki-ki vérmérséklete és szellemi szintje szerint reagál – a többség kipróbálja és beszámol a valós tapasztalatairól, néhányan pedig mindenféle tapasztalat nélkül minősítenek. Nem vitás, hogy az előbbi csoport jár sokkal jobban, mert akár ingyen, vagy fillérekből fejleszthetik rendszerüket, javíthatják annak élvezeti értékét.

A „kipróbálókból” megalakult egy Facebook csoport, melyben a tagok folyamatosan beszámolnak tapasztalataikról (légyen az akár pozitív, akár negatív), valamint beszámolnak az ötletek továbbfejlesztéséről. Úgy vélem, az együttgondolkodás, az egymás inspirálása igen komoly eredményeket szül, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a tagok rendszerei jelentősebb anyagi befektetések nélkül javulnak.

A csoporttagok ötleteit, megoldásait látva (és kipróbálva) örömmel tölt el, hogy milyen sok gondolkodó, alkotó hifista társunk van, milyen sokan hoznak létre a köz számára értékes produktumot.

Ők nem gyártók, sőt, a szó valódi értelmében még csak nem is konstruktőrök, ellenben használják a fülüket és mernek újszerű, a szokásostól eltérő megoldásokat kipróbálni. Ezek a megoldások azonban legtöbbször „házon belül” maradnak, vagy csak nagyon kevesekhez jutnak el.

Ez adta az ötletet, hogy a Long oldal (és a hozzá kapcsolódó közösség) adjon megjelenési lehetőséget mindazoknak, akik diy-erként ötletelnek és alkotnak. Kifejezetten olyan hifista társaknak szeretnék megjelenési, bemutatkozási lehetőséget adni, akiknek még nincs weboldaluk, nincs saját oldaluk egyetlen fórumon sem, ellenben úgy érzik, hogy amit alkottak értéket képviselnek.

A tervek szerint az „egyszerűbb” tárgyakat, megoldásokat a saját rendszeremben és néhány közeli barát rendszerében kipróbáljuk, azokról véleményt mondunk. A nagyobb egységekről – erősítő, hangsugárzó, lemezjátszó, stb. -, pedig az alkotó számolhat be fényképekkel, tervezési koncepciókkal.

Ez az elképzelés még csak körvonalazódott bennem, amikor egy hete megkeresett valaki és megkért, hogy teszteljem az általa kitalált és készített készüléklábat (készülék-alátámasztást).

Messze nem ő az első hifista társ, akitől ilyen jellegű levelet kaptam, de az ő megoldása volt az első, ami egészen újszerű megoldást tartalmazott.

Megtörtént az első próba, ami rögtön annyira lelkesítő eredményt hozott, hogy egyrészt a készítővel megbeszéltünk egy újabb, immár közös próbát, melyen meghallgatjuk a továbbfejlesztett alátét hangját, valamint úgy éreztem, hogy azonnal el kell indulni a „diy-er rovattal”. Ezt az alátétet mindenkinek meg kell ismernie, így a második próba / meghallgatás után részletesen beszámolok róla. Előzetesen csak annyit, hogy inkább országomat és fele királyságomat adnám, minthogy a routerem alól kivegyem a próbadarabokat.

Tehát, ha valaki úgy érzi, hogy amit kitalált, megalkotott van annyira értékes és érdekes, hogy megmutassa több ezer hobbitársnak, akkor megtiszteltetés lenne, ha azt a Long oldalon tenné. Keressetek levélben, telefonon, vagy a Facebook-on.

Megosztom:

Comments