Használt készülékek 360 fokban – 2ndhandhifi

vintage

Az angol hifi-újságok hirdetési oldalainak állandó szereplője a 2ndhandhifi, amely cég már a nevében is sugallja (némi angolos szójátékkal), hogy használt készülékekkel kereskedik. Az évtizedek óta létező cég valódi nevét szinte senki sem ismeri, de a 2ndhandhifi “márkanév” mellett tulajdonképpen nincs is jelentősége. Csak a történelmi hűség kedvéért leírom: HifiSound LTD.

Amikor angol hifi újságot vásároltam (vásárolok), megrögzötten lapozok a végére, a hirdetési oldalakhoz, s nagyítóm megtalálása után élvezettel és némi irigységgel olvasom a Cég által éppen eladásra kínált készülékek neveit és árait. Nincs olyan lapszám (és benne olyan 2ndhandhifi hirdetés), amiből ne szeretnék azonnal 8-10 készüléket magaménak tudni.

Néhány évvel ezelőtt eljutottam Middlesbrough-ba és személyesen is meglátogathattam a boltot, amit nagyon nem kellett volna megtennem. Mint a gyerekek a játékboltban rohangáltam, forgolódtam a készülékek között – és közben játszottam “stipistopit”. Ott, és akkor lett örök szerelmem a Primare 201-202-204 rendszere (időnként már-már jobban szeretném, mint az Oracle CD-játszóját) és ott láttam először 20-as Magneplanar-t gyári állapotban.

A Cég az internet és a Youtube adta lehetőségeket kihasználva némileg pótolja a boltban történő személyes találkozó élményét, valamint kielégíti azt az igényt is, hogy egy-egy – nem csak náluk – kiválasztott készüléket ne csak elölről láthassunk. Időnként magam is hosszú időt töltök azzal, hogy valamely számomra érdekes készülékről, vagy hangsugárzóról hátsó fényképet is találjak, ahol szemügyre vehetem pl. a csatlakozási lehetőségeket. Tehát a cég nem aprózza el a dolgot és készülékeiről nem csak profil fotót készít, hanem mindegyiket felteszi egy forgózsámolyra és ott 360 fokban körbefilmezi azokat.

Filmgyűjteményük mára több ezer hangtechnikai eszközről készült videót tartalmaz, melyek között válogatni, a videókat nézegetni nem csak esős napokra való izgalmakat tartogat. A képre való klikkelés után jó szórakozást a filmek közötti böngészéshez, azok megnézéséhez.

2ndhandhifiuk

Megosztom:

Comments

Leave a Reply

EnglishFrançaisDeutschMagyar
Scroll Up