Pro-Ject Yellow Submarine

Hírek, Lemezjátszó

Heinz Lichtenegger úr egy percig nem tud nyugton maradni. Állandóan azon jár az esze, hogyan is lehetne ugyanazt egyre többször és többször eladni, hogyan lehetne a sokadig bőrt is lehúzni a lemezjátszók iránti lelkesedésből. Az ötletelés legújabb végterméke a Pro-Ject Yellow Submarine lett.

project yellow submarine

Az alapötletül szolgáló Beatles film 1968 áprilisában jelent meg és aratott hatalmas sikert. Tulajdonképpen a filmkultúra máig meghatározó alkotása volt, ami 50 év után is meghökkentő és izgalmas filmélményt jelent. A félévszázados jubileum alkalmából az Apple Corps és az Universal Music Group úgy döntött, elkészítik (és kiadják) a film 4 K-s, digitálisan felújított változatát – gondolom azért, hogy legyen is mit lejátszani napjaink legújabb, ugyanakkor máris elavulni látszó (8 K) forráskészülékein, rendszerein.

A várhatóan nagy, jubileumi felhajtást és érdeklődést az osztrák lemezjátszómogul a Pro-Ject Yellow Submarine hanglemezjátszó megjelentetésével próbálja meglovagolni, melyen stílszerűen a Beatles remek albumát kell majd (minél többet) hallgatni.

A lemezjátszó formája és színvilága egyértelműen a film címszereplőjét idézi. A felhasznált alkatrészeket már számtalan más Pro-Ject lemezjátszóban láthattuk, így újdonságot kizárólag az alaplap formája és a hangkar végén üldögélő és meghökkentően sárga színbe öltözött Ortofon Concorde hangszedő jelenti, amely pick-up a keresztségben a Sonar nevet kapta.

yellow submarine

A lemezjátszó neve és kinézete sokak fantáziáját megmozgatta, így júniusi megjelenését meglehetősen nagy érdeklődés és nem utolsó sorban ötletes reklámkampány kíséri. A fotón látható reklámfogást azért saját Yellow Submarine lemezjátszónkon ne próbáljuk ki…

Megosztom:

Comments