„25 forintos tuning” – újratöltve

Tuning

A „25 forintos tuninggal” kapcsolatban kategorikusan kétféle hozzáállás, vélemény alakult ki. Az olvasók egyik része kipróbálás nélkül mosolygott az ötleten, a másik része pedig a valós megtapasztalás után pénzérmékkel pakolta tele a zeneszobáját.

Egyetlen kipróbálótól sem érkezett olyan visszajelzés, hogy ne működne a javaslat, ellenben sokan várták, sőt, keresték a megoldást, amivel a nehezen kezelhető és még nehezebben takarítható pénzhalmokat – vagyis ezüst-arany színpárokat – kiválthatták volna.

Az egyik logikus megoldás, az ezüst és arany lakkfilcek használata, azon kívül, hogy nem túl készülékbarát megoldás, sajnos hatásában is sokkal kisebb, mint a két tízforintos és egy ötforintos adta változás.

Egy másik ötlet, az ezüst és arany öntapadó fóliák már jobb alternatívát jelentettek, de a hatás talán még a lakkfilcekétől is kisebb, ráadásul a legtöbben nem szerették volna kitapétázni a készülékeiket, szobájukat.

Az együttgondolkodásnak, közös ötletelésnek köszönhetően, most végre megszületett az a megoldás, amivel a pénzhalmok kiválthatóak, az ezüst-arany színpárok könnyen kezelhetőek, könnyedén „adagolhatóak”, ráadásul a hatás pillanatok alatt ellenőrizhető, finomítható.

Az már csak hab azon a bizonyos tortán, hogy a most bemutatásra kerülő „újratöltött 25 forintos tuning” hatása erőteljesebb, mint az eredeti ötleté. A kitalálók beszámolóját változtatás nélkül osztom meg veletek.

„Tesómmal sokat gondolkodtunk, hogyan lehetne helyettesíteni a pénzérméket. Mert valljuk be, nem éppen esztétikus látvány és a portalanítás is enyhén szólva problémás. Nem is beszélve, hogy egy idő után az 5 forintosok bemattulnak, cserére szorulnak. Viszont a tuning nagyon is működik, nem válnánk meg a hatásától.

Történt, hogy tesómnál az asszony felvetette, hogy meg kéne szüntetni a sok pénzérmét. Csabi leszedte, de az asszony a szomszéd szobából rögtön mondta, hogy nagyon nem lett jó a hang, tegye vissza rögtön, és találjon ki valami esztétikusabb könnyebben tisztán tartható dolgot, amivel helyettesíteni lehetne. Sok utánajárás után tesóm megtalálta, a minden szempontból tökéletes megoldást: A 10 ft.-os ezüst helyettesítésére a Praktikerben is kapható 3 cm széles, 90 cm hosszú, fényes, polírozott acél burkolatváltót, az 5 ft.-os sárgaréz helyettesítésére pedig a Bronzker Bt.- ben tetszőleges hosszban kapható 2 cm széles, fényes 0,8 tized vastag sárgaréz szalagot, amit küszöbökhöz szoktak venni. Persze méretre kell vágni, egy kicsit macerás, de egy flexel könnyen megoldható. Itt nem egymásra kell rakni a csíkokat hanem egymás mellé. Tapasztalatom szerint 2 sárgaréz csík mellé egy ezüst csík tartozik. Érdemes (ha lehet) nem közvetlenül egymás mellé rakni a csíkokat, hanem hagyni közöttük egy két ujjnyi távolságot. Persze lehet hangolni a csíkok hosszúságával amiképp az 5 és 10 ft.-osok arányával is.

Viszont a hang! Ugyanaz a hatás mint a 25 Ft os tuning esetében viszont sokkal nagyobb, minimum kétszeres. Aki alkalmazza, tudja miről beszélek, nem is részletezném.

Köszönöm hogy elolvastátok. További szép napot és kellemes kísérletezést, tuningolást kívánok mindenkinek!”

Mindazokat, akik szeretnének aktív tagjai lenni egy közösen gondolkodó, egymással valós tapasztalatokat megosztó közösségnek, várjuk a Long Facebook csoportban. A csoport tagjai kizárólag tapasztalatok alapján mondanak véleményt (pro és kontra) és többszörös oda-vissza ellenőrzés után osztanak meg további tuningolási, beállítási javaslatokat. 

Megosztom:

Comments

2 comments

  • csók gyula

    A küszöbsin ok,de a burkolat váltónak alul van egy fordított T alakú füle ami a helyén tartja,azzal mi van?

  • Long

    Megkérdeztem a srácokat.
    A „T” alakú fül náluk semmiféle gondot nem okoz, azzal együtt használják.