Popori W360 – a kis-nagytestvér

Bemutató, Hangsugárzó

English language can be selected in upper left corner (British flag).  Ez a hír annyira friss, hogy még gőzölög a melegtől. Délután meghallgattuk a Popori W360 elektrosztatikus hangsugárzót, aminek születését, alakítását, folyamatos „simogatását”, majd a végleges megoldásra kimondott „áment”, Ottó (a tervező) napi 2-3 telefonhívással, szinte on-line közvetítette.

Büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy, ha áttételesen is, de jelen lehettem a teljes vajúdási folyamaton, napi szinten értesülhettem a „bébi” fogantatásáról, alakulásáról, majd megszületéséről.

Ezek után, gondolom, nem csodálkoztok, hogy nagyon nagy kíváncsisággal vártam a Popori W360 meghallgatását, magát, a személyes találkozót.

A bemutatásra, az első ismerkedésre – immár hagyományosan – a Dream Audio bemutatótermében került sor, ahol a különböző méretű szobák és az azokban lévő különböző rendszerek nagyjából minden hifista / zenehallgató igényeit, lehetőségeit imitálják.

Popori W360

Első körben, természetesen a legnagyobb szobában – ami inkább terem – hallgattuk meg komplett Electrocompaniet rendszerrel (végén a Nemo monó végfokokkal), valamint lemezjátszóról és stúdiómagnóról.

Ezután bevonultunk a közepes szobába – ami méretben leginkább megegyezik egy átlagos zeneszobával – és folytattuk a meghallgatást digitális és analóg forrásról egyaránt. Mivel lesz majd hivatalos, mindenki számára nyitott bemutatónap is, minden érdeklődőnek lesz lehetősége a személyes meghallgatásra is, így rövid leszek, és abszolút szubjektív.

Popori W360

A W360 jóval kisebb membránfelülettel rendelkezik, mint nagytesója, a WR1, ebből következően, bár minden gond nélkül megtöltötte hangokkal a hatalmas, 80 m2-es nagytermet, igazi tudását a kisebbik szobában tudta megmutatni – de ott aztán…

Zene, érzelem, és mindez szívből. Balzsamos, dallamos, áramló, sima. Ezek a jelzők jutnak eszembe, ha röviden szeretném jellemezni a hallottakat, valamint az, hogy becsukott szemmel fogalmam nem volt, hogy egy igen jó dinamikus hangsugárzót hallok a jellegzetes hibái nélkül, vagy egy igen jó sztatikust a sztatikusok hibái nélkül. Aki elmegy majd és meghallgatja, és érteni fogja, mire gondolok.

Popori W360

A hatalmas, és korábban bemutatott WR1, és pláne annak plusz basszuspanellel kiegészített változata egy kompromisszummentes megoldás, ami hatalmas tereket, hatalmas nappalikat képes megtölteni bármilyen műfajú zenével. A kistesó, a W360 a méretéből adódóan, minden hangi jellemzőben kisebb, kisebb terekbe való, ám egy igazán fontos tulajdonságban a nagyobbik panel fölé nő.

A Popori W360 sokkal érzelmesebb, sokkal szívhez szólóbb, ami nem elhanyagolható erény, sőt…

A többit majd a nyíltnapon saját füllel megtapasztalhatjátok. Vállalva a felelősséget jelzem, hogy feltétlenül érdemes lesz elmenni rá mindenkinek, függetlenül attól, hogy otthon dipólt, szélessávút, vagy több utas, dobozos hangsugárzót hallgat – mert valahogy sikerült egyesíteni mindegyik elvből a pozitívumokat, a negatívumokat pedig „besöpörték” a szőnyeg alá.

Popori W360

Megosztom:

Comments