Audiofil Magazin – 30 éves olvasnivaló

Audio, Egyéb, Vintage

English language can be selected in upper left corner (British flag).  Az 1991-ben megjelent Audiofil Magazin úgy készült, hogy nem volt szerkesztősége, nem volt stábja, ellenben volt hatalmas lelkesedés és sok-sok öröm a munkában – és persze nem utolsó sorban, volt egy Datateam és voltak mindenben segítő barátok. Szép, izgalmas időszaka volt életemnek, amiről hosszasan fogok majd sztorizgatni unokáimnak (is). Az első számnál még nem tudtuk, mi is legyen, a nyolcadik viszont már majdnem olyan, mint egy igazi újság.

grafikus

Az Audiofil Magazin a hibái ellenére sokaknak adott olyan információt, melyekhez Magyarországon abban az időben nem volt egyszerű hozzájutni. Először mutatott be részletesen olyan “álomkészülékeket”, mint az Oracle Delphi / Premiere lemezjátszók, Micromega Trio CD-játszó, Jeff Rowland erősítők, a korszak legnagyobb Musical Fidelity erősítői, a valaha volt legjobb Boston hangsugárzók, az Oracle egyetlen hangsugárzója, a régen elfelejtett Triangle erősítők, a máig kultikus Triangle Octant hangsugárzó, Magneplanar 1.5 panel, stb.

A hangtechnika “fejlődését” mi sem jelzi jobban, hogy ezek a készülékek ma, 30 év elteltével ugyanúgy kívánatosnak és igen-igen jó hangminőségűnek bizonyulnak (bizonyulnának) mint a kilencvenes évek legelején. Az akkor bemutatott megfizethetőbb kategória bármely darabja javasolt vétel ma is – úgy vélem, jobbak, mint mai kategóriatársaik.

Az Audiofil Magazin most már mindenki számára elérhető, letölthető.

A címlapokra klikkelve elolvashatjátok az adott lapszámokat. A hibákat, esetleges tévedéseket, bakikat – melyeket a mai „szemem” már azonnal észrevesz – kérlek nézzétek el nekem. Kellemes és hasznos időutazást kívánok, és egyben a nevetekben is megköszönöm Molnár István segítségét a szkennelésben.

audiofil magazin
audiofil magazin
audiofil magazin
audiofil magazin




Megosztom:

Comments