Nyerj Pylon Audio Pearl Monitor hangsugárzót

Egyéb, Hangsugárzó

A Long Audioblog elérte a 250 000 megtekintést. Ezúton köszönöm hogy bizalmatokkal, leveleitekkel, barátságotokkal megtiszteltek itt a blogon, valamint annak társoldalán, a Facebook-on. Külön köszönöm mindazoknak, akikkel az indulás óta eltelt néhány évben személyesen is megismerkedhettem és velük nem csak verbális barátságot köthettem. Úgy vélem, a „negyedmillió” megérdemli, hogy méltó módon emlékezzünk meg róla, ezért kisorsolásra kerül egy pár Pylon Audio Pearl Monitor hangsugárzó, amit a Dream Audio ajánlott fel közösségünk számára.

pylon audio pearl

A sorsolásban azok vehetnek részt, akik követik a Long Audioblogot „itt” és / vagy a Facebook-on – https://www.facebook.com/longkft
A sorsolás időpontja 2020. 09. 18., a nyertes a Pylon Audio Pearl Monitor hangsugárzót a Dream Audio bemutatótermében veheti át.

dream audio

Kedvcsinálóként egy teszt rövidített kivonata a hangsugárzóról, amely teszt a Hifi Philosophy magazinban jelent meg:

„Korábban már írtam arról, hogy mennyire kedvező áron lehet egy pár Pearl Audio Pearl Monitor állványos hangfalhoz jutni (Magyarországi ára: 104 900 Ft) – sztereó és házimozi rendszerekhez egyaránt ajánlott. Vastagon becsomagolva érkezik, hogy biztos ne sérüljön (kissé túlzás, de a Pylon úgy csomagolja termékeit, hogy azok a világ végéig is kibírják).

A hangzás kiterjedt, erőteljes. 15-17 négyzetméteres szobaméret a hangfal felső határa, amikor még 100%-os teljesítményt tud nyújtani, ezért egy 3×4 méter széles helyiségben ne üljünk messzebb tőlük, mint 2,5 méter. Ugyanakkor a Pearl Monitor nyugodtan elhelyezhető a mögötte lévő faltól egy méterre: ekkor a hang komoly mélységi térrel rendelkezhet, s ezzel együtt a hangfal teljes körűen magával ragadja hallgatót A kifejezetten holografikus hangzású felvételek tisztasága mutatja be igazán e hangfal képességeit – hogy jobban szól, mint nagyon sok, akár jóval drágább hangfal.

pylon audio pearl

A Pearl Monitor rendkívül nyitott hanggal és nagy testmélységgel rendelkezik, ugyancsak hibátlan koherencia a hangfal sztereó jellegét illetően. Nyoma sincs a kompresszálásnak a meglepően harsány hangszereknél sem. Kifejező karakterek, fajsúlyos hangok, és mindez nem megy az érzelmek rovására: ezek a hangfalak tökéletesen visszaadják azt, amit a felvétel létrehozói közölni szerettek volna velünk.

Szokásomhoz híven az utolsó teszthez egy szóló zongorafelvételt használtam. Be kell vallanom, hogy voltak aggodalmaim, különösen a teljes hang szövete, komplexitása és harmóniája kapcsán, amelyet nehezebb visszaadni a zongorából, mint a hatalmas dobokból vagy zenekarokból. A félelem megalapozatlannak bizonyult, a zongora jól hangzott.

pylon audio pearl

A szín, harmónia, telítettség, fényesség, textúrák és részletek sokkal kifinomultabbak, mint azt a hangfal ára jelezné: nem igazán állnak távol a legjobb, akár milliós tételű hangfalaktól sem. A különbség annyira kicsi, hogy csak a nagyon kifinomult hallással rendelkezők találhatnak kivetnivalót benne. Tehát nem tévedtem, amikor minden zeneszerető figyelmébe ajánlottam a Pylon-t, mint az egyik olyan céget, amely kiváló minőséget nyújt elfogadható áron.”

 

Megosztom:

Comments

3 comments