Generál – Heart of Rock

Lemezkritika

Az arculatot, a stílust meghatározó tagok kicserélődése, a Kelet-Európában szokatlan, új hangzás és újfajta zene Lengyelországban nyitottabb fülekre talált, mint itthon. A lengyel közönségnek és az ottani állami hanglemezkiadó vállalatnak tetszett az újfajta Generál.

Ismét kiadtak Lengyelországban egy angol nyelvű lemezt – Generál Heart of Rock címmel – amit nem csak országon belül, hanem az Egyesült Államokban is megpróbáltak közismerté tenni. Sajnos, mielőtt bármiféle eredménye, netalán egy amerikai koncertturné lehetett volna, a Zenekart 1979-ben Várszegi feloszlatta.

Generál Heart of Rock

A magyarországi rádió(k), televízió az Együttes felvételeit nem játszották, a magyar közönség nem szokta(?) meg, nem szerette(?) meg az újfajta hangzást – nem volt értelme tovább vegetálni. Charlie 10 évre újra elment vendéglátózni, Tátrai beállt a trióvá szűkült Skorpióba, Novai Gábor a Hungáriában folytatta. Várkonyi Mátyás pedig megtette azt a “szívességet” nekünk, zenehallgatóknak, hogy elment a Rockszínházba, ahol szerző, zenei vezető, majd igazgató lett – mint korábban már írtam róla, neki köszönhetjük a Farkasok, vagy akár a Sztárcsinálók világszínvonalú zenéjét.

Generál Heart of Rock

A Generál mindkét felállása szintén azon magyar zenekarok közé tartozott a hetvenes években, amely együttes, ha tőlünk nyugatabbra “születik” meg, ráadásul kapott volna egy jó menedzsmentet, akkor… – azonban, kár ezen ma már elmélkedni.

További Generál
További lemezkritikák

Megosztom:

Comments

Leave a Reply

EnglishFrançaisDeutschMagyar