És mégis mozog a Föld – audio tweak

egyéb, tuning

Akik elolvasták a 47 LAB-os ismerősömnél és készülékeinél tett látogatásomról szóló posztot, talán emlékeznek még arra a részre, amit a lebegő / lengő alátámasztásról írtam. Az alátámasztásoknak volt egy fontos eleme, a “továbbfejlesztett” fa ajtógomb. Több beszélgetésben is jeleztem már, hogy a különböző formájú és fafajtájú ajtógomboknak nagyon jó a hangi ár/érték aránya. Azonban az sohasem jutott volna eszembe, hogy a japán földrengésjelző babához, vagy a földrengésbiztos házak alátámasztásához hasonló, a rezgéseket mozgással felemésztő eszközt alkossak belőlük. Két fa ajtógomb – vagy igazán profi kivitel esetén felül fa, alul réz ajtógomb – összeragasztásával igen hatékony eszközhöz juthatunk. Örök hálám és köszönetem ezért az egyszerű és olcsó audio tweak (tuning) megoldásért az ötletgazdának.

Természetesen kipróbáltam itthon – az eredményt a videón láthatjátok. Annyira megtetszett az imbolygó rendszerem hangja, hogy az összeragasztott fagombok maradnak.

Az imbolygó rendszer

A hang több dologban is jelentősen változott, de ne a szokványos paraméterekre gondoljatok – javult a természetesség, könnyedség, érezhetőbbek az érzelmek, nőtt a légkör, a hangszínpad, és (ami a legfontosabb) valóságosabbá váltak az énekhangok.

(A nyitóképen egy eredeti, japán földrengésjelző-babát és egy dupla, fa fiókgombot láthattok.)

Megosztom:

Hozzászólások

Leave a Reply

EnglishFrançaisDeutschMagyarItalianoPolskiРусскийEspañol
Scroll Up