LGT – Zene

Lemezkritika

Laux távozása és több dobos kipróbálása után Solti Jánost választva, befejeződtek a tagcserék, megszűntek a disszidáló tagok okozta lemezbetiltások, így teljes erővel a zenére, a zenélésre koncentrálhatott az LGT.

…azaz, ha lemezbetiltás (visszavonás) nem is történt ebben az évben (1977), azért a zenekart kitiltották Romániából, s emiatt – egyetértve a román kormánnyal – Magyarországon is néhány hónapos pihenőre küldték a Zenekart.

Ebben az évben készítették el a „Zene” (Mindenki másképp csinálja) c. albumukat, ami mind a nagyközönség előtt, mind szakmai körökben hatalmas sikert aratott. Új szövegírónak (Adamis Annát pótolandóan) rátaláltak Sztevanovity Dusánra, aki gondolataival, személyiségével nagyszerűen egészítette ki a zenekart. Talán politikai megbocsájtásnak is tekinthető, hogy a lemez több dalát, amolyan korai videoklip-ként Sándor Pál rendezésében rögzítették és vetítették a TV-ben, az album anyagát pedig folyamatosan játszották rádióban. Elismerve Presser Gábor addigi munkásságát (amit végre sikerült elkülöníteni Barta és Laux disszidálásától), a rockzenészek közül elsőként Erkel-díjjal jutalmazták.

További LGT
További lemezkritikák

Megosztom:

Comments