Magneplanar Mini 30.7

Bemutató, Hangsugárzó

Mint korábban már arról beszámoltam nektek, a Magnepan cég 50 évnyi panelgyártás után tesz egy próbát a kónuszos mélysugárzók használatával.

A Cég – ami az USA-ban és Kanadában más gyártóktól szokatlanul kifejezetten baráti, már-már családi kapcsolatot tart fenn forgalmazóikkal, vásárlóikkal – az új hangsugárzó tervezésébe bevonta vásárlóit is.

Az elképzelés béta-verzióját bemutatják a két ország összes Magneplanar kereskedőjénél, amely bemutatók során maguk a vásárlók (esetlegesen leendő tulajdonosok) közösen hangolják, finomítják a prototípust.

Minden információt, minden hozzászólást, véleményt, aktuális váltóelrendezést, DSP-beállítást jegyzőkönyveznek, aztán majd a végén kialakul valami – esetleg akár egy új termék.

Elkészültek az első fotók is, melyeken már látható, hogy miben gondolkodnak. A magas- és középszekció a szokásos panelelrendezésben, a mélysugárzók pedig egy zárt és eléggé szűk, háromszög alapú dobozban került elhelyezésre.

Magneplanar Mini 30.7

Minden alkatrész, vezeték, váltóelem szabadon variálható, s a bemutatók során azokat akár a legvadabb kérésnek megfelelően is átrendezik – ki tudja, miből lesz a “cserebogár”.

Magneplanar Mini 30.7

Nem tudom, létezik-e még egy gyártó, amelyik ezt megteszi, sőt, kifejezetten kéri vásárlóit, hogy segítsenek a fejlesztésében, mindenesetre nagy respekt változatlanul kedvenc hangsugárzógyártóm a Magnepan cég részére.

A tesztelések, próbák során, a hallgatók új nevet is találtak a projektnek – Magneplanar Mini 30.7 -, amit a Cég el is fogadott, tehát mostantól ezen a néven figyelhetjük (kereshetjük) lesz-e termék a zenehallgatókkal közösen tervezett hibrid Magneplanarból.

A képeken a fő panelt és annak keresztváltóját, valamint a DSP-vezérelt mélysugárzót láthatjátok – és igen, a Magnepan megengedheti magának, hogy ezekkel a látszólag abszolút dilettantizmussal összeállított “izékkel” demonstrálja a lehetséges jövőt.

Már most, néhány hét és bemutató után nagyon sok véleményt összegyűjtöttek a Magneplanar Mini 30.7 hangjával kapcsolatban, melyekből hármat emelnék ki:
– A kónuszos mélysugárzó összehangolása a fő rendszerrel és a szobával nagyon hosszadalmas, aprólékos és nagyon nem egyszerű folyamat, ami akár 3-4 órát is igénybe vesz.
– A zárt rendszernek és a mélysugárzók kicsi membránátmérőjének következtében a basszus rendkívül gyors, pontos és részletező, a középsávban semmiféle felrakódás, elszíneződés nem jelenik meg. A basszus milyensége és mennyisége úgy tűnik, hogy jobb, mint az 1.7 – 3.7 paneleké.
– A rendkívül jó kezdés ellenére a hallottak alapján a 30.7 és az egy paneles 20.7 tulajdonosok még nem tervezik Magneplanárjuk eladását. Valószínűleg nem is ez a tervezési folyamat célja.

A Long Pinterest oldalán közel ezer Magneplanar fotót láthattok – klikk.

Megosztom:

Comments

Leave a Reply

EnglishFrançaisDeutschMagyar