PS Audio P10 tápgenerátor üzembe helyezése

Bemutató, Tuning

Tegnap este ismét részese voltam egy PS Audio P10 „beindításának”, ami ismételten meggyőzött a tápellátás rendkívüli fontosságáról. Tudom, már sok-sok posztot szenteltem a témának, de nem győzöm hangsúlyozni és nem győzök 30 év „ösvényezés” után még mindig önmagam is meglepődni

A rendszer a villanyórától kiépített, önálló biztosítékkal rendelkező „ösvényen” keresztül kapja az áramot, amely ösvény végén egy Furutech elosztó (valamelyik drágább fajta) osztotta szét (ez már csak múltidő) a tápot. Ezen elosztó helyére került be a P10. A rendszer ARC CD9 CD-játszó, Musical Fidelity Nu-Vista 800 erősítő, Triangle Magellan Concerto hangsugárzók, a kábelezés pedig 7 számjegyből álló árú Siltech (a számsor ráadásul nem 1-el kezdődik)

A rendszert korábban már többször hallottam, s minden alkalommal csak negatívan tudtam nyilatkozni róla. Nagyon rosszul szólt – csattogott, 6-12 kHz-en volt egy durva kiemelése, durva ének, rideg hangszerhangok, semleges térhatás. A tulajdonossal együtt sokat törtük a fejünket, mi lehet az oka, hisz nagyon jó eszközökről van szó. Mielőtt újrakezdtük volna a teljes installálást, afféle utolsó mentsvárként került sor a tápgenerátor bekötésére.

Bekötve és megfelelően beállítva a PS Audio P10 tápgenerátort az alábbi változásokat hallottuk:

  • Puszta hangok helyett megjelent a zene, a hangszer, a hús-vér zenész.
  • Megerősödött, intenzívebbé vált a teljes mélytartomány (a szubtól a felsőbasszusig).
  • Lejjebb szállt a rendszer alsó határfrekvenciája.
  • Kinyílt a tér minden irányban és(!) megjelentek a felvételek helyszínének teremhangjai, hátunk mögül jövő(!) visszaverődései.
  • Határozottan megszűnt rengeteg torzítás.
  • A hangerőszabályozót ugyanazon hallható torzításig 15-20 értékkel feljebb tekerhettük.
  • Megjelentek az adott felvételben korábban sohasem hallott hangszerek (pl. triangulum).
  • A kórus szétvált önálló énekesek összességére.

Nagyjából ezeket a változásokat foglaltuk össze egymás szavába vágva, amikor a tulajt magára hagytam és az éjszaka közepén hazakerékpároztam – ez mellesleg a Duna mellett kifejezetten jól esett. A tulaj reggel felhívott és lelkesedésében össze-vissza beszélt, de a lényeg az, soha többet nem veszi ki a rendszeréből a P10-et.

További PS Audio
További tápellátás

Megosztom:

Comments