Syrius – Most Múlt Lesz

Lemezkritika

…no de, milyen is volt az igazi Syrius, milyen is volt a „nagy” ötös, amikor igazán zenéltek, milyen volt eredetiben a „Széttört álmok„? A két megjelent Syrius LP bemutatása után jogosan merülhettek fel ezek a kérdések.

Erre, sajnos nem sokan tudták, tudják(?) a választ. Az igazi Syrius kevés koncertet adott, ennek egy részét ráadásul Ausztráliában, így tényleg kevesen voltak (vannak) kis hazánkban, akik élőben hallhatták, amikor szabadon szárnyaltak, lemezidő és politikai rendszer adta korlátok nélkül önfeledten zenélhettek.

Syrius

Syrius

1994-ben egy igazi hiánypótló album jelenhetett meg, melyen végre hallhatjuk az igazi, Ausztráliát meghódító Zenekart, valamint szvitjük eredeti változatát. Fantasztikus, időnként katartikusan hátborzongató időutazás ez az album, amit Orszáczky Miklósnak és megőrzött archív felvételeinek köszönhetünk. Javaslom, nézzük és hallgassuk egy kicsit az Együttes ausztráliai performanszait – köztük a „Széttört álmok” eredeti elképzelését.

Megosztom:

Comments

1 comments

  • Nagy József

    Több helyen is olvastam szakértők tollából, hogy rossz sebességgel jelent meg a szvit. Átírnám magamnak, de nem tudom, hogy mi lenne a jó.