Hungrál – második menet

Tuning

English language can be selected in upper left corner (British flag). Bár a Hungrál nem elektronika, nem hangsugárzó, nem vezeték, mégis alaposan „felforgatta” a hifista közösséget, sőt, azt kell, hogy írjam, némileg átrendezte a gondolkodásmódot. A Hungrál két hónap alatt hifista közröhejből átalakult olyan tárggyá, amiről nem tudjuk, hogy mit és hogyan csinál, de valamit biztosan, mert látjuk, halljuk azt a változást, amit létrehoz.

A blogbejegyzést eddig 4670 zenehallgató / hifista / házimozista olvasta el, ami a nagyszámok törvénye alapján nagyon sok kipróbálót, valós tapasztalatot szerzőt eredményezett, mely tapasztalatokról szóló beszámolók hatására újabb kipróbálók, újabb tapasztalatszerzők lettek.

A Hungrál használatával, elhelyezésével kapcsolatban ezért több olyan információ gyűlt össze, amit egy második blogcikkben osztok meg veletek.

Kezdjük a „másik oldalról”. Az ismeretségi körömben három zenehallgatóról tudok, akik semmiféle különbséget nem hallottak, ha Hungrál került a rendszerükbe. Közülük ketten, ha egyet nem is, de a három szett elhelyezése okozta változást már egyértelműen hallották, azonban egyikük értékítélete egy igen érdekes filozófiai problémát vetett fel.

A Hungrál hatására megnőtt a tér, a levegő, simább lett a hang, hallgathatóbb a zene – tehát átlagos zenehallgató számára csupa pozitívum -, azonban barátom ezzel együtt negatívnak ítélte a hatást, mert megszűnt a cintányérok előtérbe-nyomulása, a hangképből való kiemelkedése. Kisebb energiával, kevésbé fémesen szólaltak meg, amit dobosként nem tud elfogadni, a tér, a jelenlétérzet pedig nem érdekli.

Azt, hogy eredetileg mi került rögzítésre nem tudjuk, mint ahogy azt sem, hogy a cintányér Hungrál nélküli hangja torzításokra épült és azok szűntek meg, vagy a Hungrál kerekítette le a jó(?) hangképet. Azonban változás egyértelműen volt, amely változást nem egyformán értékeltünk.

…és akkor felmerül a kérdés: mennyire, és milyen helyzetben szabad hagyatkozni a hangszeres zenészek értékítéletére? Mennyire szabad (kell) elfogadni pl. egy rock gitáros, metall énekes véleményét, ha kedvencünk az opera műfaja, mennyire értékes számunkra egy hegedűs, vagy szopránénekes véleménye, ha kizárólag elektronikus zenét hallgatunk?

A „pozitív oldalról” ki kell emelnem, hogy több olyan hobbitársunk is megkeresett, akik eddig a Longot vicclapként olvasták, de arra nem vetemedtek, hogy bármit is kipróbáljanak. Mondom, eddig, mert a Hungrállól írtak, és a blogon, valamint a különböző fórumokon való visszajelzések, és a környezetükben használók arra késztették őket, hogy tegyenek egy személyes próbát.

Vérmérséklettől függően voltak, akik csak annyit jeleztek, „működik”, és voltak, akik felhívtak, hosszabb levelet írtak. Úgy vélem igazi paradigmaváltáson mentek keresztül, aminek azért örülök, mert részem lehetett abban, hogy ők is több örömöt lelnek rendszerük hangjában, nagyobb élvezettel hallgatják otthonukban a zenét. Nem lettünk ugyan „öribarik”, de már nem tekintenek ellenségnek.

A felvezető után pedig jöjjenek a Hungrál javaslatok, melyeket érdemes kipróbálni:

Ha megtaláltuk a Hungrál szett (szettek) helyét a szobában, érdemes azokat egy kicsit, tényleg csak néhány centit előre-hátra tologatni. Legalább a nagyot, mert az „egy kicsit előrébb, és a kicsit hátrább” több visszajelzés és személyes tapasztalat alapján, olyan, mint egy jó mélyekvalizer, aminek nincs fázistolása.

A leguniverzálisabb a kicsi Hungrál, amivel érdemes külön is foglalkozni.

A hármas szetteket ki lehet egészíteni egy-egy plusz kicsivel, aminek akkor a legnagyobb, legpozitívabb a hatása, ha az közvetlenül a másik kicsi mellett van.

hungrál

A kicsi Hungrál elhelyezhető készülékeken, hangsugárzókon, és azok mellett. Érdemes duplában, azaz 2-2 darab elhelyezésében gondolkodni, és azokat egymás mellé tenni, mert a hatásuk erőteljesebb.

Meglepő módon, nagyon jól működnek készülékek, hangsugárzók alatt. Ezt korábban nem gondoltam volna, sőt, tulajdonképpen el is vetettem, de a visszajelzések alapján megcsináltam a próbát, és a kicsik – ahol lehetett – alul lettek elhelyezve.

Nagyobb méretű készülékek, tápszűrők, tápgenerátorok alatt érdemes egy csoportban 3-5-(7) darabot elhelyezni – sajnos, hallható a darabszám növelése okozta változás.

Van egy szín, amit nagyon szeret a Hungál, és ez egy bizonyos fajta kék – már megint az a fránya kék szín, de ez most más árnyalat. A képre kattintva letölthetitek a pdf-et. Vágjátok ki a köröket és azokat tegyétek be a cserepek alá. Ha valaki használ shungit, vagy egyéb piramist, a piramisok alá is tegyen a kék körből.

Mivel van némi párhuzam a piramisok és a Hungrál között, ezért egy másik „színes” javaslat a bátrabbak számára: Ha több Hungrálotok van, akkor az egyik nagy aljának peremét rajzoljátok körbe arany lakkfilccel. Így a Hungrál alja egy aranykörrel kezdődik. Valamint fessétek meg az arany filccel a három végtelen jelet. Hallgassátok össze az „aranyozott” és a festetlen változatot, és ha tetszik az eredmény, akkor minden Hungrál peremét és a nagyok végtelen jeleit fessétek meg. Ha nem tetszik, akkor sajnos, óvatosan le kell csiszolnotok / políroznotok a próbadarabról a filccsíkokat.

A Hungrálok alatt kipróbáltam több ásványt – mert ez volt számomra logikus -, de nem váltak be. Egyedül magnetit golyócskákkal jutottam előrébb, de az sajnos nem minden rendszerben, nem minden kiegészítővel tud „együttműködni”.

Azonban, mint már utaltam rá, kapcsolat van, vagy csak kapcsolatot vélek felfedezni a Hungrál és a piramisok között, ezért tettem egy próbát, és hegyikristályt tettem a Hungrálok tetejére (gyurmaragasztóval rögzítve). Ezt a próbát szintén javaslom megtenni, hátha megmozgatja fantáziátokat az eredmény, hátha lesz valakinek egy még jobb ásvány-javaslata.

Kellemes és eredményes kísérletezést kívánok.

Megosztom:

Comments

5 comments

Leave a Reply

 • Kováts László

  https://www.agraroldal.hu/lappiramis.html
  https://www.google.com/search?q=lappiramisok&rlz=1C1GCEA_enHU1028HU1028&oq=&aqs=chrome.2.35i39i362l5j69i59i450l3.533458435j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Ez is hasonló, ami szerintem az orgon energia lényege lesz. Egyébként még más is létezik, az Orgon tech bt tulajdonosa, a közérzet javítására kifejlesztett egy térgenerátort is, és az is lehet,hogy még alkalmas lehet a hangminőség javítására is. Tény ezeket mind másra alkalmazzák fejlesztették ki, de az elv lehet itt is hasonló, amit alkalmazunk a hangzáshoz? https://vitamind.hu/vitamindok/orgonit-es-orgon-harmonizalo/

 • Hollik László

  Mely fórumokon olvashatók még a Hungrálról?

 • Long

  A Facebook több csoportjában; az AVX-en is sokan kipróbálták, beszerezték, de nem tudom, hogy mit mertek a tapasztalataikról „ott” leírni; valamint a blog azt jelezte, hogy egy amerikai és egy francia hifis fórumon is megosztották, melyeknek nem vagyok tagja, csak látom az onnan érkező látogatók „darabszámát”.

 • Long

  Van egy barátunk, aki zenehallgatási, tesztelési célú látogatásai során rendszeresen magával viszi orgonit piramisát. Több helyen, több rendszerben és a sajátomban egyaránt megtapasztalhattam a pozitív hatását.

 • Kováts László

  Ez nem piramis forma, és hasonlóan a Shakti Stones kőnél, úgy tudom a térgenerátort mérésekkel stb isle ellenőrizte az MTA Természettudományi kara, persze ehhez én nem értek, de vannak náluk is ennél a szaknál kiváló szakemberek akik ezt a fizikai hatást is ellenőrzik. Egy érdekesség. mi nem látjuk, csak halljuk ezt a valamilyen energiahatást. Ellenben kísérleteztek kisállatokkal is, és előállították ezt az energiát, és ők ezeket észlelik, mert ha mozog ez a hullámrezonancia, a macskák észlelik és játszanak vele. Ez a honlapon is az Orgon Tech-nél közzé van téve a kisállatokra is ez miért is hasznos stb ez a készülékük. Amúgy érdekességként David Beckham anno 2010-ben lesérült a Vb előtt pár nappal, eltört a lábfeje, és mégis rendbe tudott jönni ettől az egyik kifejlesztett kiegészítő terápiás készüléktől. A mai eredmények erről, hatszor hamarabb gyógyulhat meg az, akinél ilyet alkalmaznak. Ha már misztikumok, ez igaz nem ide tartozik, vagy mégis? Mert akaratlanul is, egy ilyen energiahatás mint a Hungrál-é is, lehet látványosan szebbé teheti a szobanövényt is. Talán ennél az eszköznél is, mint a köveknél, de lehet alkalmazni kellene majd a tértisztítást a füstöléssel, de energizált vízzel is le lehet mosni, és a hang már ettől is lehet itt is pozitívan megváltozhat, mint a köveknél. Az egész helyiséget is, mindent a bútort stb úgy kellene tisztítani, mint a természet teszi a szabadban is. A kőzet is tudjuk ionizálhat, ez is itt az, és ha mi nem alkalmazunk például, csak leginkább természetes tisztítószereket otthonunkban, amilyen a víz is, és ebben előtte a hegyikristálykő is már benne volt, ezzel feltöltöttük a vizet,(ilyen terz rezgése lett) és így áttörölve ilyen nedves vizes pamut ronggyal takarítottunk, jól hallani majd azt, a hangminőség szebb lesz. A negatív energia a köveknél is káros, ha a szórtmágnesesen feltöltődött az ilyen kő, és ezt polarizáljuk semlegesítjük a tisztítással. Ezért mivel nincs az a készülék, ami tökéletesen van árnyékolva minden energia ellen is, Gauss, Hartman, Schumann is mind ilyesmi hasonló energia hatás lehet, így valahogy meg kell a felmágnesezéstől és mástól is szabadítani minden eszközt. Persze ezt kimérni stb nem igazán tudjuk mi magunk, így ezt szimplán otthon mérve is megcsinálni, mert ez már a radiesztézia tudománya is, amilyen már az elektroszmog ismeretei is náluk ezzel kapcsolatosak. Nem véletlen az, csak igen komoly fejlesztésekkel lehet a készülékek elektronikáit is ezek ellen teljesen jól megvédeni a neves high end gyártóknak. A környezeti hatások se állandóak, mert folyton változhatnak ezek is. Levegő páratartalma stb, az ionizációs hatásokról is, az ionok pozitív, negatív töltései ennek a mennyisége se mindegy milyen is ez mi körülöttünk a légkörben és hány fokos stb. Nyáron úgy érezzük túl meleg lett, pedig a pozitív ionok számai lettek a levegőben magasabbak, és érezni néha azt is, ilyen esetben az ilyen feszültség hatásai statikusan mennyire megérezzük azt, hogy vihar lesz stb. Ezért is nehéz hitelesen bármelyikünknek ezt bizonyítani mi szól jól, mert ezek is mind néha ennyire is változhatnak, „hála” a Föld összes fizikai hatásainak. És még tovább menve, a többi égitest hatásai is néha kellemetlenek lehetnek, mert én egy normál napkitörésnél is, ami kissé elérte a Földet is, a zene ilyenkor pocsék volt, mosott hangzású, és ki is kapcsoltam az egészet. A tökéletes ezért is nem fog sajnos létezni nekünk, de sok esetben hasznosak az ilyen minőségi high end termékek, és kiegészítő eszközök is.