Most már biztos, hogy „valami van”

Egyéb, Tuning

English language can be selected in upper left corner (British flag). A Hungrálos blogbejegyzés után megkeresett egyik olvasótársunk, aki úgy vélte, hogy megérett az idő arra, hogy hosszasan beszélgessünk. Eme beszélgetésen már a „japán karakteres” blogbejegyzés után is elgondolkodott, de valódi kapcsolatfelvétel, valódi, sokórás elmenyitogatás, hosszas levelezés mégis csak most alakult ki.

A beszélgetések témájáról, tartalmáról nagyon hosszú bejegyzést lehetne írni, azonban, nem szeretnék visszaélni a türelmetekkel, ezért csak a lényegre és az egyik végeredményre szorítkozom.

Kaptam tőle egy karaktersort, és arra kért, hogy válasszak belőlük ötöt. Minden karakter ugyanazt jelentette, csak különböző mértékű határozottsággal.

Az öt karakter kinyomtattam a korábbi „japán karakterhez” hasonló méretben, azonban pozitív formában, és tettem egy meghallgatásos próbát – mert levelezőtársam erre kért.

Az 5 karakterből 2 semmilyen változást nem eredményezett, 1 pedig kifejezetten negatívan hatott a hangra – ennyit a placebóról.

A maradék 2 karakter azonban felkeltette az érdeklődésemet, mert mindkettő hatása tetszett, ráadásul az egyiké kifejezetten erős hatással rendelkezett. Eme „erősebbik” változatból kinyomtattam, majd elhelyeztem 21 darabot a rendszerben, és örültem az eredménynek, de szerencsére, nem dőltem be neki.

Az ominózus karakter olyan változást hozott létre a hangképben, ami azt eredményezte, hogy, még-még, mert nagyon tetszik. Mondom, még-még, mert egyetlen dologra figyeltem, a jelenlétérzet, a légtér megteremtésére, abban pedig nagyon jó volt.

Azonban, mindezt azzal az „aprócska” negatívummal érte el, hogy szó szerint letekerte a mélyfrekvenciákat – nagyjából 80-100 Hz-től.

A tapasztalatokat megbeszéltem levelezőtársammal, aki elmesélte, hogy tudta, melyiket fogom választani, és elmagyarázta annak okát – mindössze csak egy részét értettem (sajnos).

Ezután magam is tovább kutakodtam, amit kisegített a véletlen is, és eljutottam a képen szereplő „7 jelig”, amely szimbólum-együttes többféle formában több kultúrában, sok-sok tárgyon megjelenik.

Itt feltétlenül el kell mesélnem, hogy az egyik látogatásom során, ahol házigazdámnak megmutattam a szimbólumok hatását, ő azokat megnézte, majd elém tett két, a keleti gyógyászatban használatos tárgyat, melyeket Japánból hozott, s melyek tartalmazták a jeleket.

Sok helyen, sok rendszerben kipróbálva, arra az eredményre jutottam – jutottunk mindazokkal, akik kipróbáltuk -, hogy a hatás van annyira erőteljes, és tulajdonképpen univerzális, hogy a rendszerek döntő többségén érdemes legyen alkalmazni.

Nyomtassátok ki a képre kattintva elérhető pdf-et, vágjátok le róla a fehér keretet, majd vágjátok félbe, hogy két darab kb. A/5 méretű felülethez, karaktersorhoz jussatok. Érdemes többet kinyomtatni, majd 3-7 db lapot egyszerre rátenni a készülékekre. Ez lehet router, modem, hálózati-lejátszó, de akár tápszűrő, tápelosztó is, sőt, villanyóra, biztosítéktábla is. 

Tulajdonképpen, szabad a pálya, szabad kísérletezni, és szabad tapasztalatokat megosztani.

A hét jelből álló szimbólumot megmutattam a beszámoló elején említett levelező-társamnak, aki egy kicsit dünnyögött, majd csak annyit mondott, akkor „húzzunk bele egy kicsit”, és lépjünk egy nagyot – majd átküldött két, színes szimbólumot. Ezeket azonban – egyelőre – megtartom magamnak…

Megosztom:

Comments

12 comments

 • Hollik László

  Egyesével kivágni, egymásra tenni vagy ötöt, majd megkeresni a helyüket.

 • konzumpro

  A legegyszerűbb imamalom teleírni egy HDD-t ommanipadmehum-mal, szilárdtest meghajtónál nem működik, bár az adat az adat, akár még működhet is.
  A Stonehenge-pod óta párszor már gyanús lett, hogy minden kölcsönhatás nyomot hagy, tiszta Matrix az egész, a szimbólumok (nem csak a kifejezetten annak szánt karakterek, hanem a szimbolikus értelmű szimbólumok is) jobban befolyásolják akár a hangot is, mint az elvont elméleti fizika, mert az mindig valahogy krokodilcsipeszekben és próbapanelekben manifesztálódik, megannyi bizonytalansággal. De akárhogy is, egész jól lehet szimbólumokkal építkezni.

 • Long

  Sajnos, a szimbólumokkal nem csak „építkezni” lehet, hanem rombolni is.
  Aki esetleg kételkedne benne, annak javaslom, hogy a képen látható formát (hatszög, benne gyűrűk) alakítsa ki türkiz kőből.

 • Long

  A beszélgetésünk óta annyival lettem okosabb, hogy „az egyesével kivágás” során kört, vagy hatszöget kell kialakítani – javaslom, utólag tedd meg te is. 🙂

 • Almási József

  Long: “az egyesével kivágás” során kört, vagy hatszöget kell kialakítani – ezt pontosítanád?
  Kivágom az ábrákat, és azokból rakok ki egy kört, vagy az A/4-es lapból vágjak ki 1-1 kört?

 • Long

  Magát az 1 db ábrát nem négyzetben / téglalapban vágod ki az A/4 oldalról, hanem kört, vagy hatszöget. Lehet ettől szabályosabban is, de nekem így sikerült. 🙂

 • TVA

  Üdv és BUÉK mindenkinek! Miután a letöltött pdf-et kicsit feljavítottam, vektorossá alakítottam, gondoltam, kipróbálom, milyen 3D-ben.
  Itt van: https://mega.nz/file/Ou4xnaJQ#H4I2JezWdVq703x0_IELOIt9tnckM3AMz6TSqV5z9vI
  Lehet vele játszani, méretezni, többszörözni. Nekem egyelőre ez a méret vált be, de még próbálgatom.

 • Ferenc

  Kedves Tva.

  Valami elérhetőbb formában nem lehetne feltenni a 3D-s verziót?
  Köszönjük.

 • Long

  Itt egy másik 3D-s változat letölthető, kinyitható jpg formátumban.

  https://longkft.hu/audioblog/wp-content/uploads/2023/01/OM_MANI_PADME_HUM-3D.jpg

 • TVA

  Kedves Ferenc, az stl-nél nem nagyon van jobb, ha házilag akarunk 3D-ben nyomtatni, ezt minden kommersz nyomtató ismeri. Szerkeszteni, jobb híján a tinkerCAD-del lehet: http://www.tinkercad.com. (Nem egy AutoCAD, de legalább ingyen van, és egy sima böngészővel elmegy…)
  A modell, amit megadtam, összesen három mm vastag, tehát elég sérülékeny, talán érdemes vastagabbal próbálkozni. Ami biztos, hogy a felszínét érdemes minél fényesebbre (simábbra) polírozni. Jobban is néz ki.
  A biztonság kedvéért itt van ugyanez sima png-ben:
  https://mega.nz/file/q6gxCBzZ#C_KxQ4-s3CzsqYD9Medhl5vfoXITuF6w9tQfTQX0dVY
  Vektoros svg-ben:
  https://mega.nz/file/HzpxAbJI#BjRz7WjexaDTf39tkGk6XwFDWO97k8w-mXX2wIW_j00

 • TVA

  Kedves Ferenc, az stl a legjobb, ha 3D-ben akarok nyomtatni, mert ezt minden kommersz nyomtató elfogadja. Más formátumban nem nagyon van értelme. Szerkesztésre jobb híján a tinkerCAD-ot ajánlom, nem egy AutoCAD, de simán elmegy böngészőből és ingyen van – ez a modell is ebben készült, 1mm-es alappal, a nyomat 2 mm-t emelkedik ki. Nekem ez tűnik a legjobbnak, de érdemes kísérletezgetni vele. Ami biztos, hogy az elkészült darab felszínét minél simábbra és vizszintesebbre érdemes felcsiszolni (pl. üveglapon 2000-es smirglivel), ha már tükrösen csillog, akkor jó.
  A biztonság kedvéért itt van bezippelve a 2D-s verzió, png-ben és a vektoros svg-ben:
  mega.nz/file/Oq4lQY6A#4a40FF9nvdTU22KMK831mwkTqPmIPW-SU7JbRLk1tEo
  (tegyétek elé a https-kettőspont-per-per jelet is!)

 • Hollik László

  Kedves TVA!
  Milyen méret vált be?