Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

Audio, Bemutató, Erősítő

Alapvetően Musical Fidelity rajongó vagyok, jelentsen ez bármit is. Nu-Vista tulajdonosként ráadásul „díszpáholyból” figyelem a Cég körüli történéseket, vagyis azt, hogy amióta a Pro-Ject, vagyis Heinz Lichtenegger úr felvásárolta a patinás angol céget, ott szinte semmi sem történik. Azonban ez úgy tűnik, immár múlt idő, mert a Musical Fidelity Nu-Vista 800.2 – és egyéb Nu-Vista termékek jelentek meg a Musical Fidelity müncheni kiállításán.

Eltelt négy év csendben, jelentős fejlesztés, változtatás nélkül, az alsó szekció pedig egyre inkább „prodzsektesebb” lett. Nem vagyok benne biztos, hogy ez javított-e a márka megítélésen, de nem vagyok kompetens ennek megítélésében.

Egyszer csak, szó nélkül eltűntek a gyári kínálatból a Nu-Vista erősítők, majd Münchenben bejelentették: Le roi est mort, vive le roi! – vagyis, meghalt a király, éljen a király, itt a Musical Fidelity Nu-Vista 800.2.

Meg is mutatták, meg is szólaltatták, sok-sok egyéb újdonsággal együtt. Sőt, a bemutatón és a sajtótájékoztatón Lichtenegger úr mellett megjelent a legenda, Antony Michaelson, valamint a Nu-Vista sorozat tervezője, Simon Quarry is.

A Fidelity Nu-Vista 800.2 ezennel leváltotta a korábbi típust – na jó, majd ősszel, addig ki kell futtatni a kereskedőknél lévő példányokat, le kell futtatni a tartóssági teszteket, valamint le is kell(ene) gyártani az újat, ráadásul újakat.

Az új integrált mellett ugyanis bővült a sorozat, ráadásul felfelé, ami nagyon jó hír.

Elkészült a Nu-Vista 800 előerősítő, valamint kétféle Nu-Vista végfok is – egy sztereó és egy monó. Változott némileg a készülékházak stílusa is, ami nem igazán szembetűnő, ezért „bumm bele a közepébe” alapon minden új elektronika kapott látványos képernyőt, rajtuk ugrándozó deprez műszerrel. Mindenki döntse majd el maga, hogy ez most pozitívum, vagy negatívum – végül is ízlés kérdése.

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

A különálló elő- és végerősítők kétdobozosak. A tápegységeiket egy-egy azonos méretű, különálló dobozba építették, ami alapvetően jót tesz a hangnak. A nuvisztorok számát is megnövelték, a korábbi, csatornánként 2-2 helyett, 4-4 darab került a készülékekbe, sztereróban számolva 8 db – úgy tűnik, felfuttatta a termelést a Musical Fidelity saját nuvisztor-gyártó részlege.

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

A vendégek megszemlélhették, meghallgathatták a 2004-ben megjelent – és nyom nélkül, azonnal eltűnt – M1 „csodalemezjátszó” felújított, feljavított változatát is, melynek még csak gyári kódneve van. Szurkolok, hogy nagyobb sikere legyen, mint a korábbinak.

Ezek tehát a tervek, melyeknek minden tősgyökeres Musical Fidelity rajongó őszintén örül(het).

Megosztom:

Comments