Omega LGT Beatrice

Lemezkritika

Népünk és pártunk kulturális(?) vezetői nem tudták kezelni a Beatrice „jelenséget”. Minél jobban tiltották Nagy Ferót és zenekarát annál több rajongójuk lett, annál több kalózkazetta keringett közöttünk. Ki kellett volna adni velük egy lemezt, hogy kielégítsék a fiatalok (köz)akaratát, de politikailag ez nem volt lehetséges. Kicsit „simítottak” a dolgon, adtak ajándékot, meg nem is. Rendeztek egy közös koncertturnét a Beatrice, LGT és Omega fellépésével, amit kiadtak hanglemezen. Így a Beatrice végre kapott mintegy 10 percnyi „állami” megjelenést.


A koncertfelvétel érdekessége még, hogy a teljes B-oldalt megkapó Omega öt felvett számából négy a Presseres „korszakból” származott.

További Omega
További Locomotiv GT
További lemezkritikák

Megosztom:

Comments

1 comments

 • AudiJo

  Szegeden volt szerencsém ehhez a koncert(turné)hoz! Ekkor tört el bennem (először) az Omega-mítosz!
  A Ricsét zeneileg nem sokra tartottam, de nagyon jó bulit csináltak (ehhez még 70+-osan is nagyon ért Feró).
  Az LGT volt aki mindenféle minőségben (mind zenei, mind megszólalási, mind „bulizási”) a legjobbat hozta – előtte meghallgattam Őket a rádióban, de ekkor kaptam rá igazán a zenéjükre! Egyértelműen Ők voltak a nyereség ezen a koncerten!
  Az Omega zeneileg fáradt, főleg a Loksi után. Megszólalásilag csapnivaló – nem tudom megérteni, hogy azon a sokat dicsért Omega-cájgon mennyire jól tudott megszólalni a Ricse is és főleg az LGT, Ők pedig milyen borzasztó koncert-minőséget bírtak kihozni belőle (pedig ekkor még nem érdekelt az audiofilia). Így persze a beharangozott Omega-buli is elmaradt!
  AudiJo