Szavazz rám!

Egyéb

Egy közös kísérletre hívlak titeket – vagyis a segítségeteket kérem.

A feladatot már a figyelemfelkeltő címben elrontottam, hiszen valójában nem kell szavaznotok / választanotok, mindössze a véleményetekre, vagyis inkább a hallásotokra, hallásotok felbontóképességére, „különbségtevő-képességére” vagyok kíváncsi.

Két meglehetősen rossz felvételt hallgathattok meg, melyek direkt lettek ilyenek. Ugyanazon helyen lévő telefon monó mikrofonjával készültek MP4 formátumban 128 kb/s bitrátával, majd át lettek konvertálva 128 kb/s MP3-ra. Tehát, mindent elkövettem, hogy a szobában eredetileg megszólaló kétféle hanginformációból, kétféle hangminőségből a lehető legkevesebbet őrizzem meg.

Arra vagyok kíváncsi – és juthatunk ez alapján mindnyájan plusz információhoz -, hogy mi az a „lebutítási” szint, amelynél még érzékelni lehet két hangkép között eredetileg meglévő különbséget.

Arra kérlek titeket, hogy ne azon „agyaljatok”, hogy melyik hangkép, melyik felvétel a jobb / rosszabb (nem ez a cél), hanem arra adjatok választ, hogy egyáltalán hallotok-e bármiféle különbséget a kétféle felvétel között.

Nem szándékozom senkit félrevezetni, megvezetni, fals eredményhez jutni, tehát a két felvétel során valóban ki lett cserélve a rendszer egyik meghatározó eleme.

A meghallgatáshoz bármit használhattok – telefon, fülhallgató, fejhallgató, vagy éppen a nagy rendszeretek hangsugárzói.

A Facebook-on szavazási felületen szavazhattok, itt pedig csak annyit írjatok: „jól hallható a különbség”, „alig hallható a különbség”, „nincs különbség”.

A segítségeteket előre is köszönöm. (Időközben megszületett az eredmény, amiről itt olvashattok – klikk.)

Megosztom:

Comments

10 comments