Rendhagyó búcsú az óévtől

Egyéb

Ő Fanni. Fannival először a megszületése napján találkoztam és tartottam a karomban. Majd egyszer-kétszer segítettem a pelenkázásában, láttam az első lépéseit, hallottam az első szavait.

Máig sem értem hogyan múlhatott el ennyire gyorsan az idő, de a tegnap még a karomban tartott újszülött ma már nem „csupán” a barátaim gyermeke, hanem a barátom. Orvos lett belőle, aki minden nap ott van, ahova mi nem szeretnénk kerülni, minden nap személyesen találkozik a pandémia borzalmaival.

Fanniból a kisbabából egy igazi bombázó nő lett, amiből a folyamatosan rajta lévő védőruha miatt már hónapok óta semmi sem látszódik.

A védőruha az eddig sem rossz alakját igencsak jelentősen továbbjavította, mert bizony a nála három számmal nagyobb védőfelszerelés – melynek fenékrésze állandóan Fanni térdét abajgatja -, igencsak meleg. Olyan meleg, mint egy önhordó szaunakályha, aminek következtében egy-egy műszak alatt Fanni akár 3-4 liter vizet is kiizzad magából.

Sajnos a védőruha, és a védőmaszk ellenére a kórházban Fanni is elkapta a vírust. Felépülése után azonban rögtön visszavette a védőfelszerelést, újra beállt a „fogyókúrás csoportba”, és folytatta munkáját. Ezt tette december 31-én is, távol a családjától, távol a barátaitól, távol a normális élettől.

Ezzel a néhány sorral és fotóval szeretném megköszönni az összes „Fanninak” a 2020-ban végzett munkájukat, önfeláldozásukat.

Más.

Boldog új évet kívánok minden olvasónak és egyben köszönöm nektek a 2020-as évet.

Ma, amikor újra összeraktam a számítógépemet, a levelezésemben többek között a szerverszolgáltatómtól is várt egy levél – aki mellesleg az a „Sabolc”, aki Tokióban megvásárolta a JVC hangsugárzóimat és írt róluk egy igen izgalmas beszámolót.

Szabolcs összefoglalta az elmúlt évet, és feltette nekem a kérdést, hogy hogyan tovább, mert 2020-ban a Long blog igen jelentősen túlnőtt azon a szinten, amilyenre a látogatottság és az adatforgalom alapján eredetileg terveztük.

A látogatottság az év végére átlépte a 300 ezret, az éves adatforgalom pedig 1,35 TB volt.

Nem, ezeket az értékeket nem adathalász vírusok, nem netes „robotok”, hanem ti, olvasók hoztátok össze, ami rendkívül megtisztelő és egyben hatalmas öröm a számomra. Ha ilyen ütemben fejlődünk, akkor Szabolcs barátom kénytelen lesz növelni a szerverpark SSD állományát.

Más.

Gyakran felteszitek a kérdést – hozzászólásokban, magánlevelekben egyaránt -, hogy pontosan milyen elemekből áll a rendszer, amit hallgatok, amin filmeket nézek. Afféle évzárásként / évnyitóként most felsorolok mindent, s egyben jelölöm (sárgával és linkkel) azokat, melyekről korábban már írtam.

Sztereó rendszer:
Pro-Ject Audio RS CD-futómű, 300 Wattos analóg táppal, ami 176 000 mikrónyi puffer kondenzátorral van kiegészítve
Core Audio Denpo dac
Musical Fidelity Nu-Vista 800 erősítő
JVC szélessávú hangsugárzó
Solid Steel Hyperspike készülékállványok
Hifi Racks hangsugárzóállvány
Cables (Radnai Rudolf) kábelezés
Entreq + Cables + Sükösd Gábor virtuálisföldek
Sükösd Gábor + Menyus (Menyhárt László) párhuzamos tápszűrők
Cardas + Yamamoto + Franck Tchang alátétek

Házimozi:
PS Audio P10 tápgenerátor
Pioneer BDP-LX88 BD-játszó / hálózati lejátszó
NAD T757 hm-erősítő
Celestion F-sorozat hangsugárzók (már 18 éve)
REL T5 szub
Solid Steel 6.2 és 5.3 készülékállványok
Induktivitásból készített hangszórókábelek (már 18 éve)

Cables (Radnai Rudolf) tápkábelek
Entreq + Cables + Sükösd Gábor virtuálisföldek
Crystal 1.3 HDMI-kábelek
Cardas + Yamamoto + Franck Tchang alátétek
AudioQuest ethernet-kábelek

Egyéb:
Színtuning, elemes tuning, valamint smirglilapok a megfelelő helyeken, 7 db Entreq Vibb Eater.
…és persze 6300 db fapiramis a plafonon és 6-7000 könyv a polcokon

Megosztom:

Comments